Baby & peutermassage met yoga

Niets mooiers om vanuit een liefdevolle manier en vanuit innerlijke rust samen met jou en je kindje contact te maken. Baby en peutermassage geeft via wetenschappelijk onderzoek bewezen positieve lichamelijke en geestelijke effecten . Het draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en kan hertellend werken bijvoorbeeld bij slecht slapen of huilbaby.

Speciale massage zijn ook mogelijk:

Cursus Babymassage met yoga €120

De groepscursus bestaat uit 3 lessen. De groepsgrootte bestaat uit 3-4 deelnemers per keer, zodat ik als docent alle aandacht en kwaliteit kan waarborgen.

Babymassage met yoga
De babymassage wordt via een holistische methode aangeleerd waar de shantala babymassage in is verweven. Ook leer ik je verschillende yoga technieken voor de aller kleinsten. De cursus is bedoeld voor alle baby’s met een ouder. Maar ook voor huilbaby, baby met eczeem, baby die slecht slaapt.

Je ontvangt een digitale hand-out, (waarin de uitleg van de technieken allemaal terug te vinden zijn) inclusief massage olie. Gebruik van kussentjes, yogamatje en lekker kopje thee. De locatie waar ik de groepscursus geef is bij: www.sirisatyayoga.nl
Het is ook altijd een leuk idee of mogelijk om je eigen groepje samen te stellen vanuit je vrienden- of familiekring of vanuit je zwangerschap groep.

 

Lactatiekundige Almere Angele

Individuele cursus privé bij jullie thuis € 60 per les/ uur

Kijkend naar de effecten van de massage zouden baby’s met specifieke klachten en of gedragingen zeker baat kunnen hebben bij massage. Hierbij kun je denken aan:

  • Bij te vroeg geboren kinderen
  • Bij kinderen die niet goed slapen
  • Bij kinderen die veel last van darmkrampjes hebben
  • Bij kinderen die niet goed groeien
  • Bij kinderen die veel onrustig zijn en overstrekken
  • Bij kinderen die een moeilijke start hebben gehad
  • Bij kinderen die veel gescheiden zijn geweest van hun ouder(s)

Maar dit zijn slechts voorbeelden. Baby’s die hier allemaal geen last van hebben, profiteren net zo goed van een massage en klachten kunnen dan wellicht voorkomen worden. Alleen als je kindje zich ziek voelt of koorts heeft, net vaccinaties heeft gehad of open eczeem heeft, dan is het raadzaam op dat moment niet te gaan masseren.

Tijdens de cursus leer je op een enthousiaste, helende en liefdevolle manier, technieken voor peutermassage met peuteryoga toe te passen

Je leert hoeveel steun je als ouders/verzorgers kunt bieden tijdens de ontwikkeling van jouw peuter. De peutermassage met peuteryoga wordt bijvoorbeeld ingezet bij slaapproblemen, onrust, verdriet en ongemakjes Door deze massage stimuleer je een intens contact tussen jou en je kind, waardoor kinderen zich veilig voelen. Dit is de basis voor hun verdere leventje. Door de massage en yoga wordt het kind zich meer bewust van zijn lijfje en groeit ook zijn zelfbewustzijn en vertrouwen en leert spanning en ontspanning te voelen. Het mooie is ook dat door de massage en yoga de spieren en gewrichten soepel worden. Ouder en kind voelen zich meer vertrouwd met elkaar en de onderlinge band wordt versterkt.

Babymassage Lactatiekundige Angele

Peutermassage met yoga

De individuele privé cursus kan eenmalig zijn van 1 uur à €60 of de gehele cursus privé van de 3 lessen à €180 Thuis kunnen we samen op een goed tijdstip voor jullie beide de uitleg en techniek bespreken en oefenen natuurlijk. Vertrouwd in jullie eigen omgeving. Alle aandacht is op jullie en jouw kindje gericht. Als je samen deel neemt kunnen jullie de voordelen van de baby massage met yoga samen leren ontdekken. Hoe leuk is dat!

Peutermassage Lactatiekundige Almere